SCHOOLPROGRAMMA'S

Half dagprogramma Molen

Rondleiding op maat in de papiermolen en de kartonfabriek (hoe wordt papier gemaakt, het leven in de molen, vroeger en nu...), daarna aan de slag in het atelier papierscheppen.

Van 10u tot 12u, voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, per 15 kinderen één begeleider gratis.

Prijs per kind €7, voor de gids €25

 

Dagprogramma Molen

Rondleiding op maat in de papier- en kartonfabriek, daarna aan de slag in het atelier papierscheppen, picknickgelegenheid, natuurwandeling aan de hand van een fotozoektocht of verkleden in oude klederdracht (met klompen) of kleine bootjes knutselen en daarmee racen op de beek.

Van 10u tot 15u, voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, per 15 kinderen één begeleider gratis.
Prijs per kind €9, voor de gids €25.

 

Nieuwjaarsbrieven of ander thema-papier scheppen 

Bij een halve dag- of een dagprogramma Molen kan er gekozen worden, naargelang de tijd het jaar om thema papier te maken. Nieuwjaarsbrieven met glitters of sterretjes, lintjes, of moederdagpapier, ... het kan allemaal.

Het drogen en het gladden onder de pers gebeurt hier op de papiermolen, de brieven worden opgestuurd met kilopost.

Van 10u tot 12u, voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, per 15 kinderen één begeleider gratis.

Prijs: 1€ supplement bij het tarief voor een halve dag- of een dagprogramma Molen. 

 

Halfdagprogramma Boerderij

Het voederen en verzorgen van de dieren, stallen mesten, hokken proper maken, ons eigen chocoladebroodje maken.
Van 10u tot 12u, voor kinderen vanaf de instapklas tot en met het 5de leerjaar, min. 20 kinderen, per 15 kinderen één begeleider gratis.
Prijs per kind € 7.

 

Dagprogramma Boerderij

Het voederen en verzorgen van de dieren, stallen mesten, hokken proper maken, ons eigen chocoladebroodje maken, picknickgelegenheid, tractorsafari op de wei en huifkartocht.
Van 10u tot 15u, voor kinderen vanaf de instapklas tot en met het 5de leerjaar, min. 20 kinderen, per 15 kinderen één begeleider gratis.
Prijs per kind €9

 

Molen of Boerderij tweedaags of -driedaagse

Kleuters uit de derde kleuterklas en leerlingen van de basisschool kunnen samen met hun juf of meester een paar dagen in de molen logeren. In het pakhuis zijn vier kamers met tien bedden. De vroegere laad­zaal kan gebruikt worden voor avondactiviteiten. Er zijn twee verschillende programma's waaruit gekozen kan worden.

In het Molenprogramma staan de molen en het papier centraal. We luisteren naar verhalen over hoe het leven en werken van de men­sen toen was in de molen en scheppen zelf papier. Door middel van vragen en opdrachten komen we meer te weten over het leven in en rond de molen. Bij een Boerderij-programma starten we natuurlijk op de boerderij. We maken kennis met de dieren, bakken zelf brood, gaan op tractorsafari, mesten de stallen uit, gaan op  huifkartocht, …

Prijs voor Molen-, boerderijtweedaagse per kind € 63 (prijs nog aanpasbaar in functie van catering)
Prijs voor Molen-, boerderijdriedaagse per kind € 94 (prijs nog aanpasbaar in functie van catering)